Alhoewel raamdecoratie een belangrijk onderdeel zijn van het totale ontwerp en de inrichting van een woonkamer, hoeven ze niet per se op te vallen. Ze kunnen naadloos in elkaar overlopen en een het beste uit de rest van de ruimte halen, zoals de meubels, de kleur van de muren, de tapijten, de verlichtingsarmaturen, enz.

Speel met kleur en patronen

Een andere goede ontwerpstrategie bij raamdecoratie is om het kleurenpalet eenvoudig te houden en te spelen met verschillende patronen en texturen. Zo kan je de woonkamer decoreren met een aantal decoratieve kussens met strepenpatronen en de raamgordijnen een tweede patroon geven, wat een zeer welkome aanvulling is. Dit brengt evenwicht in de inrichting.

Kleur is niet het enige dat een ruimte er mooi en spannend kan laten uitzien. Een neutraal gekleurde woonkamer is het perfecte voorbeeld. Het is zeer elegant en tijdloos, met grijze gordijnen die de ramen mooi omlijsten en de rest van de neutrale kleurtinten aanvullen. Er zijn veel webshops die gordijnen aanbieden.

Kies voor het juiste ontwerp raamdecoratie

Natuurlijk kun je spelen met kleur en met patroon en een speciaal statement maken dat je eigen unieke stijl laat zien. In zo’n ruimte kan het moeilijk zijn om focuspunten te creëren. De raamgordijnen gaan dan bijna naadloos over in de rest van de inrichting. De juiste raamdecoratie kunnen een ruimte volledig veranderen, zelfs als ze op het eerste gezicht niet zo belangrijk lijken. Neem bijvoorbeeld een stijlvolle en elegante woonkamer. Mooie gouden gordijnen geven de ruimte een geraffineerde sfeer en brengen echt de schoonheid van de raamdecoratie naar boven.

Raamdecoratie- de ideale kleurkeuze

Raamdecoratie met kleur en licht is een goede manier om het dagelijkse welzijn eenvoudig te verhogen. Moderne raamdecoratie zoals plisségordijnen en gordijnen bieden een breed scala aan mogelijkheden om kleur aan het raam te geven – en de woning zo tot leven te brengen. Het aangename kleureffect van raamdecoratie kan nog verder worden versterkt door een verschillende mate van transparantie – vooral met doorschijnende materialen kunnen ruimtes prachtig tonen.