Hier zijn de Feng Shui-tips voor woonkamers om ontspannende en mooie leefruimtes te creëren. Deze top do’s en don’ts kunnen helpen bij het transformeren van bestaande interieurdecoratie en het toepassen van goede Feng Shui op je kamer. Een moderne woonkamer is de centrale verzamelplaats in een huis waar een rustige, harmonieuze sfeer helpt om een ​​gezin te verjongen en energie te geven. Goede Feng Shui-ontwerpprincipes zijn de manier om de energiestroom om te leiden, harmonie en sereniteit te creëren.

Het meest gecompliceerde onderdeel van goede Feng Shui voor woonkamers is het bepalen van de positie van de kamer in huis. Volgens de principes van Ancient Feng Shui moet u overwegen waar uw woonkamer zich bevindt op de Bagua-kaart. Vervolgens kunt u uw woonkamer ontwerpen en inrichten volgens de elementen die de locatie symboliseren en de woonkamerontwerpen harmoniseren.

Hoe Feng Shui je woonkamer te maken

Plaatsing

Bagua-kaarten verbinden delen van uw leven met delen van uw huis. De negen secties komen overeen met gezondheid, liefde, kinderen en creativiteit, behulpzame mensen en reizen, carrière, zelfontplooiing, gezondheid, geld en reputatie. De muur van uw toegangsdeur is de onderkant van de Bagua-kaart voor uw huis.

Een kompas kan ook helpen om de juiste Feng Shui-plaatsing te bepalen. Een woonkamer in de carrièrehoek van een huis profiteert bijvoorbeeld van ontwerpelementen die zelfgroei en kennis stimuleren. Een kamer in uw reishoek is de beste plek voor geschenken van behulpzame mensen, foto’s of accessoires van uw reizen en verre landen waar u van droomt om te bezoeken.

Elementen

Gezondheid en centrum – Aarde

Zelfgroei en kennis – Aarde

Liefde en huwelijk – Aarde

Carrière – Water

Gezondheid en voorouders – Hout

Rijkdom en welvaart – Hout

Fame en reputatie – Fire

Kinderen en creativiteit – Metaal

Behulpzame mensen en reizen metaal

Als uw woonkamer zich in uw reputatiegebied bevindt, wilt u meer items opnemen die het vuurelement symboliseren. Als het in de carrièrehoek is, zijn foto’s of schilderijen van water de beste decoraties. Voor andere locaties moet u uw woonkamerdecoratie aanpassen aan het bijbehorende Feng Shui-element.