De gedachte om met kinderen op sleeptouw te reizen, kan je in een koud zweet brengen, maar als je vooruit plant, kan het hopelijk gewoon zeilen zijn.

Uit mijn ervaring, hoe minder reistijd, hoe beter, vooral als u op vakantie bent met minderjarigen die een beperkte tolerantie hebben als het gaat om stilzitten!

Het is misschien niet te vermijden om verder weg te reizen als u een familiebijeenkomst heeft of van plan bent om familieleden te bezoeken, maar na verschillende rampzalige pogingen met twee kleintjes heb ik langeafstandsvluchten in de wacht gezet. Driftbuien voor peuters zijn in de beste tijden geen mooi gezicht, maar in een kleine ruimte kan het super stressvol zijn!

Als u verder weg vliegt, bereid u dan voor op de verstoring van het reizen door tijdzones. Kinderen houden van routine en het begin van jetlag kan buitengewoon moeilijk zijn om mee om te gaan. Sommige gezinnen blijven graag in het VK, maar dit kan buitengewoon moeilijk blijken te zijn, omdat uw kind op geen enkele manier zal instemmen om naar bed te gaan als het buiten helder is.

Een paar tips als u echter naar het buitenland reist, vooral als het ergens exotisch is, weet dan wanneer het regenseizoen is of dat het land een periode krijgt waarin extreme weersomstandigheden, zoals orkanen, mogelijk zijn. Plaatsen zoals Florida en delen van het Caribisch gebied kunnen bijvoorbeeld in de vroege herfst wekenlang stortregens krijgen.

Houd er daarentegen rekening mee dat sommige landen, zoals die in het Verre Oosten en de Indische Oceaan, een vrij lang regenseizoen hebben, wat niet wil zeggen dat je elke dag de hele dag regen krijgt. Tijdens dit laagseizoen kun je veel betere deals krijgen en krijg je misschien maar een korte, scherpe tropische stortbui elke dag terwijl de rest van de tijd de zon schijnt.

Wat betreft de beste vorm van accommodatie, als je jongere kinderen hebt, vond ik altijd dat self-catering de weg voorwaarts was. Het laatste wat mijn kinderen wilden doen, was meer dan vijf minuten in een restaurant zitten en in de zeldzame keren dat we in het buitenland hebben gegeten, bleek de frustratie van het uitgeven van een enorm bedrag aan een kindermaaltijd voor de helft van het verspilde voedsel te veel te dragen.

Veel gezinnen selecteren hun resort op basis van het vermogen om een ​​kinderclub aan te bieden om de kinderen gelukkig en vermaakt te houden en ik ben zeker een van hen! Bij het onderzoeken van mijn vakantie controleer ik altijd of de accommodatie die ik kies voorzieningen voor kinderen heeft, als ze maar tevreden zijn, iedereen is een winnaar!

Het is echter de moeite waard om te overwegen dat uw hotel of appartement een zwembad heeft waar de kinderen kunnen genieten van het gezelschap van andere kinderen van hun eigen leeftijd.

Wat de leeftijd van uw kind ook is, stranden zijn altijd aantrekkelijk; of het nu gaat om zandkastelen bouwen, krabben, jagen in rotspoelen en eenvoudige strandgames zoals bat en ball. Mits de kinderen tegen de hitte beschermd zijn en genoeg te drinken hebben, zullen het overal gelukkige gezinnen zijn!