1. Zoek eerst uit wat u moet doen.

Hoe moet je de juiste geluksvaardigheden opbouwen als je niet weet met welke je in de eerste plaats worstelt? Daarom is het handig om een ​​quiz te doen om je sterke en zwakke punten in geluk te verkennen. Krijg een beter begrip van waar deze vaardigheden over gaan en leer hoe u uw zwakheden kunt verbeteren en uw ‘gelukskrachten’ kunt opbouwen.

2. Geef jezelf een boost van vertrouwen.

Waarom zou je de moeite nemen om je geluk te vergroten als je niet dacht dat je hierin zou kunnen slagen? Dat zou je niet. Daarom is het zo belangrijk om je zelfredzaamheid op te bouwen – om jezelf te bewijzen dat je je geluk kunt vergroten. De beste manier om dit te doen is door te beginnen met eenvoudigere vaardigheden – vaardigheden zoals dankbaarheid of prioriteit geven aan tijd besteden aan leuke dingen.

3. Voorzie uw vooruitgang door te leren hoe u zich beter kunt voelen over uzelf.

Je zou geen wiskunde oefenen om beter te worden in koken. En je zou geen andere taal leren om af te vallen. Om gelukkiger te zijn, zul je waarschijnlijk meer vooruitgang boeken door je te concentreren op de vaardigheden die het nauwst verbonden zijn met geluk. In mijn onderzoek is de vaardigheid die meestal het meest verbonden blijkt te zijn met geluk: positieve zelfinzichten.

4. Creëer balans en overwin burn-out.

Hoe moet je de energie hebben om gelukkiger te zijn als je gestrest, uitgeput en ellendig bent van je werk? Het zal heel moeilijk worden. Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, vaardigheden die je zullen helpen gelukkiger te zijn, kost tijd en energie. Het is dus handig om eerst een betere balans tussen werk en privé te creëren.

5. Bouw een groeimindset voor geluk op.

Een groeimindset verwijst naar de overtuiging dat we onszelf kunnen veranderen. Als we een groeimindset voor geluk opbouwen, geloven we dat we ons geluk kunnen veranderen. Dit is super belangrijk, want als we niet geloven dat we ons geluk kunnen vergroten, zullen we het niet eens proberen.

6. Maak positieve herinneringen.

Elke regio in onze hersenen kan door oefening worden versterkt. Als onze hersenen echt goed zijn in het onthouden van negatieve dingen die gebeuren, kan het nuttig zijn om de hersengebieden te versterken die verantwoordelijk zijn voor het onthouden van positieve dingen.