Toen fietsbroeken een paar jaar geleden beroemdheden en streetstyle-foto’s begonnen op te duiken, was ik niet meteen aan boord. Als iemand die niet echt kan fietsen, kon ik er op dat moment gewoon niet komen – figuurlijk, niet letterlijk. Snel vooruit naar 2020, en ik ben nu een fietsbroek converteren. Het gaat sowieso niet echt over fietsen.

Dit is het probleem met fietsbroeken: ze zijn misschien wel de gemakkelijkste styling-hack die er is. Ze zijn niet alleen veelzijdig genoeg om over te schakelen van een echte trainingsoutfit naar iets meer op een meer ongedwongen manier, maar ze zijn praktisch noodzakelijk om comfortabeler jurken en rokken te dragen.

Een fietsbroek dragen is ongeveer het volwassen equivalent van het dragen van een rok die eigenlijk een korte broek is. Als de mogelijkheid om een ​​radslag te doen zich voordoet, kunt u dit doen zonder bang te zijn om het publiek te laten flitsen. Het aanbrengen van een discreet lichtgewicht en ademend paar onder een gevaarlijk korte zoomlijn of een vloeiend nummer is de beste manier om blootstelling te vermijden terwijl je op een metroplatform staat, trappen oploopt of acrobatiek doet, mocht de situatie zich voordoen.

Ik reken op de boterzachte shorts die net genoeg compressie hebben om me van mijn werkdag op de bank naar mijn geïmproviseerde thuisgymnastiek te dragen. Ze zijn comfortabel genoeg om urenlang te dragen en als het tijd is om over te schakelen naar de trainingsmodus, voel ik me samengesteld en klaar om te gaan. En dankzij hun 15 cm binnenbeenlengte sloegen ze me precies op de juiste plek – een beetje hoger dan mijn andere fietsbroekjes, die ik liever heb.

Hoe meer ik heb stilgestaan ​​bij de uithoudingsvermogen van de korte fietstrend, hoe meer ik ben gaan begrijpen waarom de stijl echt de MVP van de basis is. Ik ben van plan meer van deze korte broeken in te slaan om onder jurken te dragen als het weer warmer wordt en we kunnen, weet je, naar buiten gaan.