Een masker voor een stralende huid

In plaats van tijd te verspillen aan het maskeren van je gezicht met foundation, is het beter om 15 minuten te nemen om je huid te helpen herstellen. Om het beste uit ‘reanimatie’-middelen te halen, moet u eerst uw huid goed reinigen. Hiervoor is er een cool masker, dat je poriën reinigt en mee-eters verwijdert.

Weg met mee-eters

Als u mee-eters moet verwijderen, kunt u een snelmasker gebruiken. Combineer honing en kaneel tot je een pasta krijgt. Breng het in een magere laag aan op de mee-eters en leg er een strook schoon katoen overheen. Verwijder het na 5 minuten en spoel je gezicht.

Masker voor snel herstel

U kunt een voorbereid masker gebruiken om uw vermoeide huid te verwennen, of u kunt dit masker zelf maken. We weten zeker dat u al een aantal ingrediënten in uw koelkast heeft.

Meng appelsap met honing voor een doffe en levenloze huid. Breng een dunne laag aan op je gezicht en laat het 5 minuten intrekken.

Voor donkere kringen en gezwollen ogen kun je een simpele aardappel gebruiken. Rasp een aardappel fijn, breng het aan op het gebied onder je ogen en laat het 15 minuten intrekken.

Toon een droge huid, maak een masker met kwark en zure room. Voor een vette huid kun je een geklopt eiwit, olijfolie en enkele druppels citroensap mengen. Voor een normale huid is een masker met banaan en grapefruit een goede optie.

Een geïrriteerde huid kan worden gekalmeerd met een karnemelkmasker. Breng het gewoon 15 minuten op je gezicht aan.

Breng meerdere maskers tegelijkertijd aan

Of je nu een gecombineerde skin hebt of meerdere problemen tegelijk wilt behandelen, het gelijktijdig gebruik van meerdere maskers is een geweldige oplossing.

Hydrateer je huid op de juiste manier

Om je gezicht er de hele avond fris uit te laten zien, moet je het goed hydrateren. Hiervoor moet u het juiste type product kiezen.

Voor een droge huid zijn crèmes op basis van bijenwas een goede keuze. De crème mag geen water bevatten.

Gebruik voor een vette huid lichte emulsies en vloeistoffen die natuurlijke siliconen (dimethicon) bevatten.

Voor de normale en gecombineerde huid zijn crèmes met minerale oliën en dimethicon goede vochtinbrengende crèmes.

Donkere kringen onder de ogen verwijderen

o verschillende onvolkomenheden maskeren, probeer kleurcorrectie: groen neutraliseert ontstekingen; perzik- en roze kleuren zullen de doffe huid opvrolijken; geel maskeert vaatvlekken of kleine littekens; oranje helpt donkere kringen onder je ogen te maskeren.