Categories
Travel

Advies over reizen met kinderen

De gedachte om met kinderen op sleeptouw te reizen, kan je in een koud zweet brengen, maar als je vooruit plant, kan het hopelijk gewoon zeilen zijn.

Uit mijn ervaring, hoe minder reistijd, hoe beter, vooral als u op vakantie bent met minderjarigen die een beperkte tolerantie hebben als het gaat om stilzitten!

Het is misschien niet te vermijden om verder weg te reizen als u een familiebijeenkomst heeft of van plan bent om familieleden te bezoeken, maar na verschillende rampzalige pogingen met twee kleintjes heb ik langeafstandsvluchten in de wacht gezet. Driftbuien voor peuters zijn in de beste tijden geen mooi gezicht, maar in een kleine ruimte kan het super stressvol zijn!

Als u verder weg vliegt, bereid u dan voor op de verstoring van het reizen door tijdzones. Kinderen houden van routine en het begin van jetlag kan buitengewoon moeilijk zijn om mee om te gaan. Sommige gezinnen blijven graag in het VK, maar dit kan buitengewoon moeilijk blijken te zijn, omdat uw kind op geen enkele manier zal instemmen om naar bed te gaan als het buiten helder is.

Een paar tips als u echter naar het buitenland reist, vooral als het ergens exotisch is, weet dan wanneer het regenseizoen is of dat het land een periode krijgt waarin extreme weersomstandigheden, zoals orkanen, mogelijk zijn. Plaatsen zoals Florida en delen van het Caribisch gebied kunnen bijvoorbeeld in de vroege herfst wekenlang stortregens krijgen.

Houd er daarentegen rekening mee dat sommige landen, zoals die in het Verre Oosten en de Indische Oceaan, een vrij lang regenseizoen hebben, wat niet wil zeggen dat je elke dag de hele dag regen krijgt. Tijdens dit laagseizoen kun je veel betere deals krijgen en krijg je misschien maar een korte, scherpe tropische stortbui elke dag terwijl de rest van de tijd de zon schijnt.

Wat betreft de beste vorm van accommodatie, als je jongere kinderen hebt, vond ik altijd dat self-catering de weg voorwaarts was. Het laatste wat mijn kinderen wilden doen, was meer dan vijf minuten in een restaurant zitten en in de zeldzame keren dat we in het buitenland hebben gegeten, bleek de frustratie van het uitgeven van een enorm bedrag aan een kindermaaltijd voor de helft van het verspilde voedsel te veel te dragen.

Veel gezinnen selecteren hun resort op basis van het vermogen om een ​​kinderclub aan te bieden om de kinderen gelukkig en vermaakt te houden en ik ben zeker een van hen! Bij het onderzoeken van mijn vakantie controleer ik altijd of de accommodatie die ik kies voorzieningen voor kinderen heeft, als ze maar tevreden zijn, iedereen is een winnaar!

Het is echter de moeite waard om te overwegen dat uw hotel of appartement een zwembad heeft waar de kinderen kunnen genieten van het gezelschap van andere kinderen van hun eigen leeftijd.

Wat de leeftijd van uw kind ook is, stranden zijn altijd aantrekkelijk; of het nu gaat om zandkastelen bouwen, krabben, jagen in rotspoelen en eenvoudige strandgames zoals bat en ball. Mits de kinderen tegen de hitte beschermd zijn en genoeg te drinken hebben, zullen het overal gelukkige gezinnen zijn!

Categories
Travel

Waarom je Albanië moet bezoeken

Als je vast komt te zitten in een verkeersopstopping in Tirana, zou je altijd kunnen bedenken dat het een maat is voor hoe ver het land is gekomen. Twintig jaar geleden zouden er in heel Albanië minder dan 200 auto’s zijn; Tegenwoordig zijn de straten van de hoofdstad vol met BMW’s en Mercedes, evenals met meer bescheiden voertuigen.

Er zijn nog veel meer aanwijzingen dat deze natie, die onlangs haar honderdjarig bestaan ​​vierde – in 1912 het laatste Europese land werd dat onafhankelijk werd van het Ottomaanse Rijk – vastbesloten is haar plaats in de 21e eeuw in te nemen.

Er wordt uitgegeven aan scholen, wegen en andere infrastructuur, stimulansen voor buitenlandse investeerders en ontwikkelaars en een duw voor EU-lidmaatschap. En er is ook de vastberadenheid om de plaats beter bekend te maken bij de buitenwereld.

Vanaf het Skanderberg-plein, met zijn enorme standbeeld van de 15e-eeuwse krijgerheld te paard, wandelden we de brede Nation’s Martyrs Boulevard op, gebouwd door de Italianen (wiens oorspronkelijk goedaardige invloed later onderdrukkend werd onder Mussolini). We gingen langs meer klassieke fascistische architectuur, waaronder de Universiteit, het Archeologisch Museum en het Nationaal Stadion, naar het Moeder Teresa-plein, genoemd ter ere van de beroemdste dochter van Albanië en met een standbeeld van de kleine non die er wat steviger uitziet dan in het leven.

Albanië heeft meer dan 250 mijl kust, het noordelijke deel van de Adriatische Zee (dit is slechts 70 mijl over het water van Italië) met lange zandstranden en ondiepe wateren, de zuidelijke Ionische afgelegen baaien en rotsachtige landtongen.

Er is ook de traditie van gastvrijheid, al lang gevestigd maar duidelijk zo lang onzichtbaar voor de buitenwereld en nog steeds ontsierd door een wijdverbreid beeld van Albanezen als eerder verbiedend of zelfs ronduit beangstigend.

Categories
Travel

Azerbeidzjan land van vuur

Het land grenst aan Azië en Oost-Europa en wordt begrensd door Iran, Georgië, Rusland, Armenië en de Kaspische Zee, maar deel uitmaken van de Europese familie is iets waar Azerbeidzjan naar streeft.

Dus wat sommigen beschouwen als kitsch entertainment, betekende voor hen dat ze eindelijk werden opgemerkt door een publiek dat, zoals ik, hun hoofd krabde en vroeg: “waar is Azerbeidzjan?”

Het is een olieproducerend land dat fortuinen verdiende voor de Nobels (Robert Nobel was een rijke filantroop) en de Rothschilds in de 19e eeuw en de overvloed aan olie is de reden waarom Lenin het in 1920 binnenviel.

Onafhankelijkheid van het communisme kwam in 1991, en tegen 2007 zorgden de enorme oliereserves in de offshore Kaspische velden ervoor dat Azerbeidzjan het zich kon veroorloven de decorateurs binnen te halen om hun hoofdstad Bakoe te renoveren, op tijd voor het Eurovisiesongfestival in mei 2012.

De opvallende kristallijnvormige Crystal Hall, gebouwd om het evenement te organiseren, steekt uit op een klein voorgebergte aan de Kaspische Zee. Het schijnt in de zon en projecteert laserlicht in de nachtelijke hemel. Het ligt naast het National Flag Square, de thuisbasis van een van de grootste vlaggen ter wereld en zeker de grootste van Europa – het vliegt op een vlaggenmast die 162 meter hoog is en 70 bij 35 meter meet.

De skyline heeft talloze hoge gebouwen die het meest zijn gebouwd in de afgelopen 10 jaar, maar het belangrijkste herkenningspunt is het nieuw gebouwde trio van Flame Towers (Azer betekent ‘vuur’) dat 235 meter boven de stad uitsteekt. Ze glinsteren overdag in de zon en zijn ‘s nachts spectaculair wanneer tienduizend LED-lampen geometrische patronen en dansend vuur vertonen.

Een aantrekkelijke nieuwe boulevard omzoomt de zee en als de maan opkomt, doen trendy jongeren die eten en drinken rond het Sahil-complex met chique restaurants en coffeeshops.

Op andere momenten winkelen ze op Fountain Square met zijn Haussmann-architectuur, designerwinkels en brede loopbruggen die meer dan alleen een soep van Europese stijl uitstralen.

Tegen deze achtergrond van moderniteit was het bijna amusant dat de koningen van de wegen de in Rusland gemaakte Lada zijn, een auto die 20 jaar geleden een kortstondige flirt had met de Britse markt, maar hier is onderdeel van het dagelijkse stadsleven.

In Shahidlar Xiyabani, of de Alley of Martyrs, zijn er verschillende zwartmarmeren graven van degenen die zijn vermoord tijdens Black January in 1990, toen een Armeens offensief in bloedvergieten eindigde. Onder hen is Albert Agarunov, een nationale held, die de joodse gemeenschap, die voor het grootste deel uit “bergjoden” bestaat, met trots een van hen mag noemen.

Azerbeidzjan, een overwegend moslimland, beschermt de joodse gemeenschap actief. Er zijn slechts 20.000 joden in een land van 8 miljoen en toch wordt er overheidsgeld besteed aan het onderhouden van hun synagogen en het behouden van hun cultuur.

Categories
Travel

Tips om een enkele reistoeslag te vermijden

Individuele reizigers moesten traditioneel meer betalen voor een kamer dan koppels. Het tarief varieert van tien tot honderd procent bovenop het standaardtarief en sommigen zeggen dat dit een oneerlijke belasting is als je alleen reist.

Hoteliers vinden dat ze gecompenseerd moeten worden voor het voorbereiden van een kamer die bedoeld is voor twee gasten, omdat de kosten voor was, schoonmaak, verwarming en verlichting hetzelfde blijven, ongeacht hoeveel de kamer delen. Ook zal slechts één persoon geld uitgeven aan eten, drinken, goederen en entertainment tijdens een cruise of in het hotelrestaurant, terwijl er twee mensen geld zouden kunnen uitgeven.

In veel gevallen geven touroperators de extra kosten door die worden gemaakt wanneer hotels hun individuele gasten huisvesten.

Reizigers klagen dat ze in een kleine kamer of in een minder gewild deel van het hotel terechtkomen.

De locatie van eenpersoonskamers verschilt per hotelgroep, maar ze bieden niet altijd dezelfde faciliteiten als een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden, zoals een balkon of uitzicht op zee, en ze bieden over het algemeen niet dezelfde hoeveelheid ruimte.

Een beproefde tactiek die kan worden gebruikt om een ​​enkele aanvulling te vermijden, is het aanbieden van een tweepersoonskamer met een persoon van hetzelfde geslacht.

Uiteindelijk hangt het van de houding van het hotel of de cruiselijn af of er al dan niet een enkele toeslag van toepassing is. Het argument dat bewoners van eenpersoonskamers een minder aantrekkelijk commercieel voorstel zijn dan tweepersoonsgebruikers kan overtuigend zijn. De vaste kosten voor het runnen van een kamer zijn hetzelfde, ongeacht het aantal personen. Individuele reizigers geven logischerwijs minder geld uit in het restaurant en de bar dan koppels. Dit argument lijkt echter minder overtuigend in het laagseizoen wanneer hotels een lagere bezettingsgraad hebben en de kamers leeg staan.

Voordat u een vakantie boekt, is het de moeite waard om rond te shoppen. In dit financiële klimaat, waag je kans en onderhandel met hoteliers voor een betere eenpersoonsbezetting dan het gepubliceerde tarief.

Categories
Travel

Wat te doen als uw veerboot wordt geannuleerd

Annuleringen kunnen worden veroorzaakt door ongunstige weersomstandigheden en technische storingen. Als de zee stormachtig is, kunnen veerboten om veiligheidsredenen worden getrokken of vertraagd.

Op 18 december 2012 worden nieuwe verordeningen van de Europese Unie inzake passagiersrechten in het “zeevervoer en de binnenvaart” – inclusief veerboten – van kracht.

Op grond van deze wetgeving krijgen passagiers gegarandeerd terugbetaling of omleiding, als de veerboot wordt geannuleerd of het vertrek met meer dan 90 minuten wordt vertraagd. Ze krijgen ook “adequate hulp” voor snacks, maaltijden, verfrissingen en, indien nodig, accommodatie voor maximaal drie nachten. De financiële dekking zal oplopen tot € 80 per nacht.

Als de aankomst van de veerboot wordt vertraagd of de overtocht wordt geannuleerd, wordt een vergoeding tussen 25% en 50% van de ticketprijs toegekend. Dit zou passagiers blij hebben gemaakt met de staking van Brittany Ferries, maar zou de veerbootmaatschappij mogelijk financieel hebben geruïneerd.

Dekt de reisverzekering annulering en inperking?

Veel passagiers reisden zonder voldoende verzekering om het ongemak en de daarmee samenhangende annuleringskosten als gevolg van stakingen te dekken. Veel reisverzekeraars bieden besparingen op de premies van klanten door ‘annulerings- en inperkingsdekking’ als een uitsluiting van de polis te beschouwen.

Als de annulerings- en inperkingsdekking voor stakingen (ook wel ‘uitgestelde vertrek- en verlatingsdekking’ genoemd) in uw polis is inbegrepen en u uw reisverzekering hebt geboekt vóór de datum waarop een geplande staking of industriële actie openbaar werd aangekondigd, moet uw reisverzekering uw reis wordt vertraagd of geannuleerd met meer dan 24 uur. Lees echter de kleine lettertjes als uw reisverzekeringspolis niet nieuw is … mogelijk moet u deze upgraden.